Solutie vascoelastica intra-articulara Chondrovital

Mai multe poze

Solutie vascoelastica intra-articulara Chondrovital
Cod produs: Chondrovital

Disponibilitate:

Soluția vascoelastica pentru infilitrații este recomandată în cazul durerii sau mobilităţii reduse a articulaţiei, ca urmare a bolilor degenerative (artroza), traumatismelor sau în cazul modificărilor suferite de articulaţie.


Chondrovital acţionează doar la nivelul articulaţiei în care este injectat, fără a avea o acţiune sistemică.

Descriere

Prezentare Solutie vascoelastica intra-articulara Chondrovital

Chondrovital® este recomandat in cazul durerii sau mobilităţii reduse a articulaţiei urmare a bolilor degenerative, traumatismelor sau în cazul modificărilor suferite de articulaţie. Această acţiune terapeutică este clar exprimată de caracteristicile particulare ale acidului hialuronic utilizat de Chondrovital.

Acidul hialuronic conținut de Chondrovital nu suferă modificări chimice şi prezintă o tolerabilitate crescută. Chondrovital înmagazinează proprietăţile vascoelastice ale lichidului Chondrovital, facilitând astfel reducerea durerii şi îmbunătăţirea mobilităţii articulare. Chondrovital acţionează doar la nivelul articulaţiei în care este injectat, fără a avea o acţiune sistemică.

Chondrovital® se injecteaza intra-articular în articulația afectată o dată pe saptamână, într-o cură de minimum 3 până la maximum 5 injecții. 

Caracteristici generale:

 • Chondrovital este un compus din ser fiziologic în care s-a dizolvat acid hialuronic cu proprietăţi viscoelastice.
 • Chondrovital conţine 1 % hyaluronat de sodiu (sare a acidului hialuronic) cu grad înalt de purificare, cu o greutate moleculară de aproximativ 2.000.000 Dalton.

Aceste caracteristici duc la:

 • Eficacitate de lungă durată.
 • Lubrifiere mai bună.
 • Absorbție ridicată.
 • Număr mai mic de tratamente.

O seringă preumplută cu 2 ml soluție vascoelastică conţine:

 • 20 mg soluţie hialuronat de sodiu.
 • Clorură de sodiu.
 • Monohidrogenfosfat de sodiu.
 • Dihidrogenfosfat de sodiu.
 • Ser fiziologic.

Hialuronatul de sodiu este compus din lanţuri repetitive de unităţi dizaharidice de N-acetliglucozamină şi glicuronat de sodiu, şi reprezintă o componentă esenţială a lichidului Chondrovital, căruia îi conferă proprietăţi vascoelastice deosebite.

Hialuronatul de sodiu conţinut este obţinut prin fermentaţie şi nu este supus nici unei modificări prin procese chimice.

Chondrovital este disponibil în seringi din sticlă, de 2.25 ml, care conţin 2 ml de soluţie. Conţinutul seringii este steril şi apirogen.

Acidul hialuronic continut de Chondrovital este obţinut prin fermentaţie, nu suferă modificări chimice şi prezintă o tolerabilitate crescută.

Mai multe informatii

Mai multe informatii

Ghid de utilizare

Acidul hialuronic este o substanță naturală și din acest motiv are un grad ridicat de biocompatibilitate. Cele mai importante proprietăți ale acidului hialuronic sunt: protecția, lubrifierea și suportul celulelor și țesuturilor delicate. Prin conținutul său de hialuronat de sodiu, fără proteine animale (de la păsări), Chondrovital® poate ameliora proprietățile vascoelastice ale lichidului sinovial, astfel sunt îmbunătățite proprietățile lichidului sinovial de lubrifiere și absorbție a șocurilor și este redusă suprasolicitarea la nivelul articulațiilor.

Posologie și mod de administrare:

Chondrovital® se injecteaza intraarticular în articulația afectată o dată pe saptamână, într-o cură de minimum 3 până la maximum 5 injecții.

Repetarea curelor se poate face așa cum se prescrie, dar la intervale de timp de cel puțin 6 luni.

 1. Scoateți seringa preumplută din ambalaj.
 2. Îndepărtați dopul din capătul seringii și aplicați un ac cu dimensiuni potrivite (de exemplu 19 sau 21 G).
 3. Efectuați administrarea injecției în condiții aseptice (îndepărtarea dopului din capătul seringii, scoaterea acului din ambalaj și aplicarea acestuia pe seringa).

Recenzii
Produse asociate