Orteză lombosacrală - lombostat

Mai multe poze

Orteză lombosacrală - lombostat
Cod produs: EV-200

Disponibilitate:

Produs compensat prin CAS

Brâul din gama Evotec are la bază tehnologii de ultimă generație, materialele elastice utilizate fiind extrem de rezistente si cu durabilitate mărita, ce furnizează o compresie cu 50% mai intensă.


Utilizând această centură beneficiați de mai multe avantaje decât folosind orice alt tip de orteză existentă întrucât aceasta acționează în mai multe direcții deodată: o susținere optimă a coloanei vertebrale, ridicarea zonei abdominale si o compresie abdominală perfectă.


Centura are si o pernă lombară demontabilă cu rol de încălzire locală si o mai bună potrivire cu lordoza coloanei vertebrale.

Descriere

Prezentare Orteză lombosacrală - lombostat

Noile orteze Evotec au fost create combinând tehnologii de ultimă oră din domeniul biomecanicii, ergonomiei și funcționalității pentru ortezele pentru trunchi, cu utilizarea materialelor de ultimă generație, extrem de rezistente, elastice și cu o durabilitate crescută, care furnizează o compresie mai puternică și măresc durata de viață a produsului. Aceste orteze au fost create combinându-se, de asemenea, metodele de fabricație care utilizează tehnici inovatoare în materie de confecție cu cusături fără fir, evitând astfel frecarea neplăcută și permițând obținerea unor forme care se adaptează mai bine diverselor anatomii, cu experiență pe care o deținem în confecționarea de produse ortopedice, rezultatul fiind un nou concept de centuri care aduc atât produsului, cât și utilizatorului, mai multe avantaje decât orice alt tip de orteză existente pe piață.

Sistem de contenție abdominală : regiunea abdominală a produsului este confecționată din velur semirigid, adaptabilă morfologiei pacientului și furnizează o bună compresie abdominală.

Placa posterioară semirigidă, confecționată din tije metalice adaptabile preformate din oțel și velur, atașată materialului elastic și tijelor metalice cu ajutorul unui sistemrevoluționar de fabricație.

Sisteme de închidere special proiectate pentru a facilita echiparea in cazul pacienților în vârstă sau a pacienților care prezintă probleme funcționale.

Benzi de tracțiune elastică care permit o ajustare mai bună (atât pentru barbați cât și pentru femei, cu diferențe de contur mai frecvente între șolduri și talie) și ridicarea zonei abdominale, caracteristică importantă în afecțiunile lombare care, în marea majoritate a cazurilor, sunt asociate unui abdomen proeminent și căzut.

Culoare: Bej

Măsurători: circumferința bazinului

Mărimi:

 • XXS/1 63-75CM;
 • XS/2 75-83cm,
 • S/3 83 - 91;
 • M/4 91 - 99;
 • L/5 99 - 107;
 • XL/6 107 - 115;
 • XXL/7 115- 123;
Mai multe informatii

Mai multe informatii

Ghid de utilizare

Pentru a îmbunătăţi gradul de eficacitate terapeutică în cazul diferitelor patologii şi pentru a creşte durata de viaţă a produsului, este fundamental să alegeţi corect mărimea potrivită pentru pacient sau utilizator (anexat veţi găsi o schemă cu toate mărimile şi echivalentul în centimetri).

O compresiune prea mare poate produce intoleranţă la produs; de aceea vă recomandăm ca gradul de compresiune să fie reglat la valoarea optimă.

Pentru adaptarea pe corpul pacientului reţineţi următoarele aspecte:

 1. Aşezaţi orteza în jurul corpului asigurându-vă că mijlocul porţiunii cu balene este poziţionat în dreptul coloanei vertebrale. Benzile de rigidizare trebuie să vină de sus în jos.
 2. Introduceţi degetele de la mâna dreaptă, respectiv de la mâna stângă în orificiul corespunzător cel mai apropiat al ortezei.
 3. Puneţi partea stângă cu puful sistemului velcro peste regiunea abdominală şi trageţi partea dreaptă cu ariciul sistemului velcro peste partea stângă în vederea închiderii sistemulului velcro.
 4. Închideţi sistemul velcro prin apăsare şi scoateţi întâi degetele mâinii stângi apoi pe cele ale mâinii drepte.
 5. Trageţi cu destulă forţă de cele două benzi de rigidizare cu mâna corespunzătoare partea din stânga sau din dreapta pentru a se asigura o corectă rigidizare.
 6. Apoi închideţi sistemul velcro asigurat de ariciul benzilor de rigidizare şi puful de pe bandă elastică principală a ortezei.

Produsul include şi o pelotă lombară demontabilă cu rol de încălzire locală şi o mai bună potrivire cu lordoza coloanei vertebrale.


Recenzii

Recenzii client 4 item(s)

In momentul in care am pus-o la brau mi-au disparut durerile de la baza spatelui. Un produs FANTASTIC. Stiu ca pentru romani inseamna multi bani, dar cati bani pierzi daca 6 luni stai la pat si mai trebuie sa te si intretina cineva si sa platesti si medic
Fantastic Recenzia lui Vasi Lucian BUJOR / (Postat la data 09.01.2016)
protejeaza spatele
Il folosesc cand ridic mobila si ma duc la piata. Recenzia lui Alina Grigore, Buzau / (Postat la data 09.12.2015)
Mie imi e de ajutor
In sfarsit un produs bun , ma bucur ca l-am cumparat!!! Mi-era foarte greu sa iau copilul in brate , inainte sa o cumpar. Recenzia lui Felice / (Postat la data 03.12.2015)
Ajutor
Ma ajuta mult cand ridic ceva, ma protejeaza, nu mai am dureri Recenzia lui Rico76sr / (Postat la data 03.12.2015)
Produse asociate