Orteză de genunchi fixă/mobilă

Mai multe poze

Orteză de genunchi fixă/mobilă
Cod produs: 4113

Disponibilitate:

Produs compensat prin CAS

Genunchiera fixă sau mobilă oferă termocompresie și contenție pentru zonele afectate, determinând prin încălzirea locală atenuarea durerilor.


Este indicată pentru imobilizarea post chirugicală sau post-traumatică.

Descriere

Prezentare Orteză de genunchi fixă/mobilă

Confecționate din materiale de cea mai bună calitate, ortezele din gama Thermo-med oferă termocompresie și contenție pentru zonele afectate, determinând prin încălzirea locală atenuarea durerilor.

Datorită proprietăților termoizolante ale materialelor utilizate, aceste produse asigură obținerea imediată a temperaturii adecvate și mențin căldura corpului, permițând mușchilor și tendoanelor să lucreze la temperatura optimă.

Ortezele din gama Thermo - med sunt realizate din neopren și sunt căptușite la interior cu un material flausat, hipoalergenic și plăcut la atingere, care produce un masaj superficial al pielii în zona respectivă, asigurând pătrunderea unui strat de aer între orteza și piele.

Capitonajul exterior este confecționat din nylon, pentru o întreținere cât mai ușoară.

Ortezele de genunchi, fixe sau mobile, sunt cu/fără suport patelar din spumă poliuretan sau din silicon, acesta asigurând o centrare optimă a rotulei și masajul în zona respectivă și pot fi fixe la genunchi sau cu articulații monocentrice sau policentrice cu/fără controlul flexiei și extensiei în diferite poziții.

Articulațiile de genunchi pot fi libere sau cu blocare.

Fixarea se realizează cu bandă Velcro (arici).

Articulație din plastic policentrică care asigură un control al flexiei și extensiei la 0, 15, 30, 60, 90 grade - este prevazută cu deschideri popliteale- sistem de deschidere dublu: proximal și distal- înalțime 45 cm. Culoare: albastru. Masurători: circumferința genunchiului.

Mărimi:

  • XS/1 32-34
  • S/2 34-36
  • M/3 36-38
  • L/4 38-41
  • XL/5 41-44
  • XXL/6 44-49
Mai multe informatii

Mai multe informatii

Ghid de utilizare

Articulaţiile trebuie să rămână paralele între ele, axul mecanic al acestora trebuie să coincidă cu axul anatomic al articulaţiei de genunchi.

Pentru reglarea intervalului pentru unghiurile de flexie-extensie, mai întâi ridicaţi capacul care acoperă articulaţia de genunchi.

Blocarea se realizează la un unghi de extensie de 0º, flexia-extensia poate fi reglată la 0-15-30-60- 90º, aceasta se realizează prin introducerea ştifturilor de blocare în orificiile practicate pe scala care indică mobilitatea articulaţiei.

După efectuarea reglărilor, coborâţi capacul peste articulaţia de genunchi.

Dacă orteza de genunchi pe care aţi achiziţionat-o este prevăzută şi cu benzi Velcro, acestea se vor regla la sfârșit.


Recenzii
Produse asociate