Orteza toracolombosacrală - Corset Hessing rigid

Mai multe poze

Orteza toracolombosacrală - Corset Hessing rigid
Cod produs: TLSO B

Disponibilitate:

Produs compensat prin CAS

Corsetul hessing face parte din gama corsetelor rigide ce corectează postura spatelui determinând îndreptarea umerilor, gâtului și capului și alinierea coloanei vertebrale.


Este foarte ușor de folosit, putând fi purtat pe sub haine, confortabil, cu formă anatomică, ameliorând durerea și asigurând un suport postural corect.

Descriere

Prezentare Orteza toracolombosacrală - Corset Hessing rigid

Corsetul Hessing face parte din gama ortezelor rigide, cuprinzând 2 valve: frontală şi dorsală, realizate din polietilenă, capitonate la exterior cu material textil rezistent şi căptuşite la interior cu un material flauşat plăcut la atingere.

Sistemul de reglare şi fixare în părţile laterale şi frontal cu bandă velcro (arici) facilitează îmbrăcarea corsetului.

Benzile pentru umeri sunt executate dintr-un material elastic capitonat, oferind confort utilizatorului.

Corsetul Hessing combină efectul ortezelor semirigide din benzi elastice cu compresia oferită de ortezele rigide, eliminând totodată disconfortul acestora din urmă.

Indicaţii: hernie de disc, osteoporoză, spondilartroză, spondilolistezis,traumatisme, tasări vertebrale, patologii degenerative ale coloanei vertebrale,patologii musculare cronice, tratamente ale metastazelor coloanei vertebrale,hipercifoze, prevenirea stenozelor de canal la pacienţii care petrec majoritatea timpului în pat.

Culoare: Bej

Măsurători: Circumferinţa bazinului

Înălțime spate: 51 cm.

Înălțime față: 2(S)= 26cm;3(M)=27cm;4(L)=27 cm;5(XL)= 28,5 cm.

Mărimi:

 • (S) 80-90 cm.
 • (M) 90-100 cm.
 • (L) 100-110 cm.
 • (XL) 110-120 cm.
Mai multe informatii

Mai multe informatii

Ghid de utilizare

Pentru a îmbunătăţi gradul de eficacitate terapeutică în cazul diferitelor patologii şi pentru a creşte durata de viaţă a produsului, este fundamental să alegeţi corect mărimea potrivită pentru pacient sau utilizator (anexat veţi găsi o schemă cu toate mărimile şi echivalentul în centimetri). O compresiune prea mare poate produce intoleranţă la produs - de aceea vă recomandăm ca gradul de compresiune să fi e reglat la valoarea optimă.

Pentru adaptarea pe corpul pacientului reţineţi următoarele aspecte: cu pacientul în decubit dorsal.

 1. Aplicarea corsetului lombosacral:

  1. Introduceţi bareta din velcro prin catarame, fără să trageţi.
  2. Aşezaţi orteza pe pacient şi fixaţi cu fermoarul aflat pe partea dreaptă.
  3. Mai întâi fixaţi baretele de reglare inferioară şi superioară, până obţineţi compresia dorită.

  În acest fel, orteza este ajustată perfect pacientului.

 2. Adaptarea corsetului toracic:

  Adaptarea baretelor pentru retropulsiunea umerilor. Orteza toraco-lombosacrală este fixată cu barete pentru umeri, a căror funcţie este asigurarea retropulsiunii umerilor. Baretele încep în zona intercostală, între omoplat şi subraţ.

  Pentru a le aşeza, treceţi-le peste spate şi pe la subraţ, astfel încât umărul să se sprij ine pe partea frontală şi superioară, apoi readuceţi în spate, introducându-le prin catarama aflată în partea posterioară superioară a ortezei. Cu orteza suspendată de umeri, reglaţi partea inferioară a ortezei toraco-lombare după cum urmează (vezi textele referitoare la aplicarea corsetului lombosacral).

  Reglarea baretelor:

  1. După ce aţi reglat partea lombară a ortezei, reglaţi baretele pentru umeri, încrucişându-le pe spate, la nivelul T-6 şi T-8, deplasându-le către laterale, pentru a ajunge la peretele abdominal anterior.
  2. Apoi strângeţi baretele pentru umeri cu ambele mâini, folosind microcatarama, pentru a le ataşa de materialul velcro care acoperă peretele abdominal. Baretele au o microcataramă la capete, pentru a se adapta la diferite morfologii - dacă sunt prea lungi, tăiaţi-le pe semnele create în acest scop, eliminând astfel materialul în surplus şi prevenind senzaţia de disconfort.
 3. Adaptarea plăcilor:

  Orteza are două plăci din material termoplastic, o placă lombară şi una abdominală, care trebuie introduse în buzunarele situate, în acest scop, în partea dorsală a ortezei şi în prelungirea abdominală. Plăcile permit mici modifi cări sau reglări, prin modelare cu ajutorul unui pistol cu aer cald.

  Recomandări pentru reglarea şi aplicarea zilnică a ortezei:

  1. Pentru a îndepărta orteza, mai întâi desfaceţi baretele inferioară şi superioară.
  2. Apoi desfaceţi fermoarul, deschizând complet orteza şi permiţând îndepărtarea ei de pe pacient.
  3. Pentru aşezarea ulterioară a ortezei, aşezaţi-o pe pacient şi închideţi fermoarul.
  4. Continuaţi cu reglarea ortezei, mai întâi tensionând baretele de tracţiune inferioare şi apoi procedând la fel cu baretele superioare, până se obţine compresia dorită. Reglarea trebuie efectuată uniform, trăgând cu ambele mâini în sus, asigurându-vă că nu există pliuri sau cute.
  5. Reglaţi ori de câte ori este necesar, asigurându-vă că baretele au aceeaşi lungime.

Recenzii
Produse asociate