Cateter urinar

Mai multe poze

Cateter urinar
Cod produs: 851221/ 851241

Disponibilitate:

Produs compensat prin CAS

Cateter urinar intermitent hidrofil are proprietăţi excelente de alunecare,disponibil pentru a fi utilizat imediat. Indiferent de locul în care vă aflați, cateterul vă oferă cateterizare intermitentă mai uşor de realizat, mai confortabilă și mai discretă. Folosirea lui vă imbunătățește calitatea vieții oferindu-vă mobilitate și siguranță.

Descriere

Prezentare Cateter urinar

Flocath Quick este un cateter urinar intermitent hidrofil, cu proprietăţi excelente de alunecare,disponibil pentru a fi utilizat imediat. Nu contează unde se află pacientul, Flocath Quick oferă cateterizare intermitentă mai uşor de realizat, mai confortabilă, mai discretă.

Cateterul urinar Flocath Quick este un dispozitiv intermitent hidrofil, cu rezervor de apă, recomandat atât femeilor, cât şi bărbaţilor, pus la dispoziţia pacienţilor Centrul Ortopedica.

Ambalajul conţine un rezervor (săculeţ) cu soluţie salină sterilă care activează învelişul hidrofil al cateterului. Un manşon protectiv permite introducerea cateterului fără a-l atinge cu mâna. El ajută de asemenea la prelungirea cateterului la nivelul pâlniei acestuia şi în timpul golirii vezicii urinare.

Cateterul urinar Flocath Quick este un dispozitiv intermitent hidrofil, cu rezervor de apă, recomandat atât femeilor, cât şi bărbaţilor, pus la dispoziţia pacienţilor Centrul Ortopedica. Cateterul are proprietăţi excelente de alunecare şi este disponibil pentru a fi utilizat imediat. Cateterul urinar Flocath Quick oferă o cateterizare intermitentă mai uşor de realizat, fiind confortabilă şi discretă.

Cateterul pus la dispoziţia pacienţilor de Centrul Ortopedica este prevăzut cu un rezervor sub forma unui săculeţ ce conţine o soluţie salină sterilă care activează învelişul hidrofil al cateterului. Dispozitivul medical este prevăzut cu un manşon ce permite introducerea cateterului fără a-l atinge cu mâna. Acelaşi manşon ajută la prelungirea cateterului până la nivelul pâlniei acestuia şi în timpul golirii vezicii urinare.

Cateterul urinar Flocath Quick are o serie de avantaje

Cateterul oferit de Centrul Ortopedica are o suprafaţă netedă, care îi permite să alunece mult mai uşor. Învelişul cateterului prezintă un timp prelungit de uscare, respectiv 10 – 15 minute, ceea ce conduce la un confort sporit. Cateterul este caracterizat prin lubrifiere sporită, timp de uscare îmbunătăţit şi risc minim de lezare a uretrei şi de infecţii nozocomiale. Toate acestea se alegetorează manşonului igienic de protecţie.

Cateterul urinar Flocath Quick are dimensiuni reduse şi poate fi manevrat cu comoditate, fapt care face ca dispozitivul să poată fi purtat cu uşurinţă şi în buzunarul pantalonilor. Cateterul este prevăzut cu un înveliş ce are la bază polivinilpirolidonă, dar şi proprietăţi de lubrifiere, hidratare rapidă şi omogenă, o rezistenţă remarcabilă la uzură, biocompatibilitate ridicată şi siguranţă ridicată la utilizare. Cateterizarea intermitentă înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii pacientului prin mobilitate, flexibilitate şi integrare.

Modul de prezentare al produsului este într-un ambalaj individual pentru fiecare dintre cele 30 de bucăţi disponibile într-o cutie, produsul fiind steril. Prețul afișat este prețul pe bucată.

Mai multe informatii

Mai multe informatii

Ghid de utilizare

  1. Mai intai spalati-va foarte bine pe maini inainte de a curata zona genitala. Se recomanda sa utilizati un antiseptic adecvat pentru a curata meatul uretral si regiunea din jurul acestuia.
  2. Fără a deschide ambalajul, spargeti prin comprimare rezervorul care contine solutia salina sterila 0,9%, eliberand astfel lichidul in interiorul ambalajului, pentru a activa invelisul lubrifiant al cateterului. In cazul in care ruperea rezervorului cu solutie salina este dificila, pliati rezervorul si apoi aplicati presiune asupra lui. Acum rezervorul va plezni cu usurinta.
  3. Odata ce rezervorul s-a rupt si solutia salina 0.9% s-a revarsat in interior, inclinati ambalajul in sus si in jos de doua – trei ori pentru a va asigura ca corpul cateterului este complet acoperit.
  4. Agatati ambalajul prin deschizatura (orificiul) practicata la capatul acestuia, sau lipiti-l pe o suprafata adecvata prin intermediul micii benzi adezive cu care este prevazut, mentinand varful cateterului orientat in jos. Pentru a fi activat, invelisul hidrofil trebuie sa se imbibe cu solutia salina un interval de timp de cel putin 30 de secunde.
  5. Desfaceti ambalajul prin desigilarea foliei de pe spatele acestuia pe o lungime de aproximativ 10 cm masurata de la sagetile marcate cu culoarea albastra.
  6. Indepartati cateterul de pe folia de sigilare si impingeti mansonul de protectie de-a lungul cateterului catre varful acestuia, avand grija sa nu atingeti cateterul.
  7. Apucand de mansonul igienic de protectie , introduceti cateterul in vezica urinara. Efectuati cateterizarea conform indicatiilor primite de la medic sau de la asistenta
    medicala. Mansonul de protectie poate fi tras inapoi peste conectorul in forma de palnie si utilizat ca o prelungire a cateterului in timpul golirii vezicii urinare.
  8. Dupa ce ati terminat de efectuat cateterizarea, spalati-va sau dezinfectati-va pe maini utilizand un antiseptic adecvat. Produsul este steril si este destinat pentru o singura utilizare. Metoda de sterilizare: vezi inscriptionarea de pe ambalaj.

Recenzii
Produse asociate