Articulațiile reprezintă acele zone din organismul uman, unde are loc prinderea dintre oase, având un rol extrem de important în mobilitatea și flexibilitatea corpului uman. 

Disconfortul articular este foarte des întâlnit, motiv pentru care este des ignorat, fără a se face o vizită la medicul specialist pentru identificarea cauzelor reale ale durerilor articulare. 

Care sunt cauzele?  

Una dintre principalele cauze ale durerilor articulare o reprezintă artrita care poate fi de două tipuri: osteoartrită, care constă în deteriorarea cartilajului amortizor, și poliartrită reumatoidă, care deformează și slăbește articulațiile, scurtând și durata de viață. Ambele tipuri de artrită sunt prezente mai des în cazul femeilor. 

Alte cauze pot fi reprezentate de: afecțiuni ale ligamentelor și tendoanelor, deteriorarea cartilajelor, traumatisme, suprasolicitarea articulațiilor, tumori, infecții ale osului, bolile autoimune, accidentările, rahitismul. 

 Care sunt cele mai comune simptome? 

-  Inflamația zonei dureroase

-  Sensibilitatea la atingere 

-  Vânătăi 

-  Imposibilitatea de a utiliza articulația la capacitate normală 

Cum tratezi durerile articulare? 

În momentul manifestării durerii este indicat să: 

Te prezinți la medicul specialist 

-  Aplici un unguent cu efect analgezic 

-  Administrezi medicamente pentru ameliorarea durerii precum: ibuprofen sau alte antiinflamatoare 

-  Realizezi un masaj simplu pentru detensionarea zonei dureroase

-  Faci o baie fierbinte cu sare Epsom sau spălări cu apa caldă la nivel local 

-  Administrezi antiinflamatoare nesteroidiene, numai la recomandarea medicului în cazul unor afecțiuni cronice 

-  Porți o orteză de genunchi sau umăr în cazul unei dureri provocate de o accidentare 

-  Porți o orteză elastică de gleznă pentru reducerea riscului de accidentare în momentul practicării activităților sportive 

Pentru a preveni apariția durerilor articulare este indicat să ai un stil de viață echilibrat care să includă orice activitate fizică regulată (plimbare, alergare, yoga, dans), o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, care ajută organismul să își întărească imunitatea și rezistența fizică. De asemenea, este important ca prin aceste măsuri să îți păstrezi o greutate corporală normală, în conformitate cu vârsta și înălțimea ta, pentru ca articulațiile să nu fie suprasolicitate din cauza greutății excesive. 

Ortopedica.ro are o gamă variată de produse la prețuri mici, recomandate de medici pentru ameliorarea, tratarea și prevenția durerilor articulare produse de cauze multiple.