Christopher Reeve - accident tragic

Dacă ar fi să asociem tipologia personajului Superman” cu cea a unui actor, cu siguranță acesta ar fi Christopher Reeve. El s-a bucurat de-a lungul celor patru serii ale filmului Superman” de o reală notorietate în întreaga lume. Privire hotărâtă, fizic de invidiat, talentat, Reeve a fost actorul perfect.

În mai 1995, în timpul unor filmări actorul a suferit  un accident grav, cade de pe cal și acuză dureri mari de spate. Pentru starul Reeve aparent începe “coșmarul”, acesta s-a trezit a doua zi într-un pat de spital din Charlottesville cu gâtul imobilizat într-un colar cervical care-i oferea o singură imagine fixă...tavanul camerei de spital. Postura greu de acceptat și durerea insuportabilă pentru un moment i-au încețoșat rațiunea. Era insuportabilă și absurdă situația, mai ales pentru un bărbat plin de viață și activ în plan social. Perspectiva unei vieți suferinde, fără libertatea de mișcare par a fi  factorul declinului său social.

Aici intervin familia și iubirea de care el se bucură din partea apropiaților săi, acestea constituind “elemental salvator” astfel tetraplegicul Reeve își regăsește puterea interioară și renaște asemenea unui Phoenix, deși conștient că va rămâne paralizat de la gât în jos pentru întreaga viață, iar singurul imobil care-l va ajuta în deplasare va fi scaunul cu rotile.

 

Drept mulțumire pentru reabilitarea sa emoțională, acesta și-a canalizat o mare parte din energie si din banii câștigați din filmul care l-a consacrat în crearea fundației care-i poartă numele “Christopher Reeve”, devenind astfel promotorul persoanelor cu dizabilitati.

Fundatia contribuie si astazi cu milioane de dolari pentru persoanelor cu dizabilitati locomotorii. Reeve a revenit la actorie, dupa ce si-a mai revenit. In 1998 și a jucat in thrillerul "Rear Window" rolul unui barbat in scaun cu rotile.

A aparut de asemenea în serialul "Smallville" - povestea tanarului Clark Kent înainte de a deveni Superman”. Deși si-a recăpătat puterea de a-și mișca câteva dintre degetele de la mâini și de la picioare, Reeve nu s-a refăcut în totalitate.

Christopher Reeve a transformat eroul fictiv într-un adevărat erou în viața reală.

 

 Sursă: www.telestar.fr