Ciorapii compresivi sunt oare destinați doar persoanelor cu varice, tromboflebită, vase sparte, vene păianjen și gravidelor? Sunt oare ciorapii medicinali un moft sau o necesitate? Experții Ortopedica îți dau 5 motive pentru care ar trebui să porți ciorapi compresivi, indiferent de vârstă, ocupație sau stare de sănătate.

 1. Petreci multe ore în picioare. Când stai multe ore în picioare, tot ceea ce faci poate să devină o adevărată provocare. Durerea provoacă un stres inutil asupra minții și asupra corpului tău. Deși unii pot crede că durerea face parte din descrierea jobului, noi credem că nu e loc pentru durere chiar dacă ești brutar, infirmieră, chef sau profesor universitar. Indiferent de natura muncii tale, pentru a te proteja, trebuie să găsești metode de a atenua sau preveni orice disconfort fizic. Din fericire, ciorapii compresivi sau ciorapii medicinali impulsionează circulația sângelui și implicit a oxigenului în membrele inferioare. Acest lucru ajută la eliminarea acidului lactic care se strânge în mușchi și provoacă dureri când stai câteva ore în picioare.

 2 După 8 ore de muncă, picioarele umflate sunt aproape o garanție. Te poți odihni cu picioarele în sus sau îți poti masa picioarele, dar nu ar fi ideal să eviți cu totul această problemă? Ciorapii medicinali și-au dovedit eficiența clinică de a reduce umflarea inestetică a picioarelor.

 3. Statul în picioare pentru perioade lungi de timp poate provoca varice, deoarece permite sângelui să staționeze și să mărească venele în extremitățile inferioare. Indiferent cât de frumoase sunt picioarele tale, varicele sau capilarele sparte sunt inestetice și nu trebuie să reprezinte un motiv să nu mai porți fustă sau pantaloni scurți. Nici bărbații nu sunt scutiți de varice, așadar domnilor, luați aminte! Din fericire, ciorapii de compresie ajută la ameliorarea simptomelor și încetinesc considerabil progresul varicelor. În plus, sunt unisex! 

4. Spre deosebire de ciorapii obișnuiți, ciorapii compresivi nu cad de pe picior, nu alunecă în sus sau jos. Sunt tratați cu un agent anti-microbian, astfel că picioarele tale nu vor mirosi urât, sunt aerați și nu îți va fi nici prea cald, nici prea frig, și nici nu vei simți vreo senzație de mâncărime.

5. Ciorapii medicinali sunt foarte confortabili; prin compresia exercitată creează un masaj plăcut și dau o senzație de ușor. Tu și picioarele tale meritați asta!

Comandă-ți acum mărimea potrivită cu ajutorul ghidului nostru online. Îți stăm la dispozitie pentru întrebări la telefon sau în magazinele noastre.  Prețurile Ortopedica la articolele compresive sunt accesibile și pornesc de la 26 RON

 Ciorapi compresivi medicinali | Ciorapi pentru calatorie | Ciorap compresiv medicinal tip pantalon pentru gravide | Ciorap compresiv tip pantalon | Ciorapi compresiv de coapsa cu banda de silicon