ORTOPEDICA – se bucură de o reală notorietate în rândul pacienților care au avut nevoie de dispozitive medicale de-a lungul celor 17 ani de experiență.

Calitatea acestora, devotamentul specialiștilor și al tehnicienilor au contribuit la mulțumirea celor care ne-au pășit pragul cu încredere și au plecat mereu mulțumiți.

O astfel de poveste cu final fericit este și cea a unui tânăr din Giurgiu, în vârstă de numai 20 de ani care a suferit un grav accident rutier la începutul anului, moment în care toate idealurile sale păreau să fie umbrite de o grea încercare care s-a soldat pentru el cu multiple traumatisme ce au dus la intervenția de urgență la nivelul coloanei vertebrale. Adrian a fost diagnosticat cu tetrapareza spastică și compresie de nerv spinal.

A început să se documenteze vis-à-vis de diagnosticul dat și implicit să caute soluții, dar mai ales a dorit să lucreze cu cei mai buni specialisti în recuperarea medicală. Ajuns la o instituție de profil, extrem de cunoscută la nivel național – tânărului i s-a recomandat firma ORTOPEDICA.

Post-operator a ramas imobilizat la pat, fără să-și mai poată folosi membrele inferioare… Ce poate fi mai frustrant decât să fii dependent în mișcare de ceilalți sau să aștepți mereu să fii ajutat, când tu trebuia să fii un spirit liber?

Se spune că cei mai frumoși ani sunt cei ai tinereții când te simți imbatabil, când simți că totul este posibil și începi treptat să-ți planifici viitorul. Însă uneori viața ne pune la încercare răbdarea și puterile sub forma unor lecții menite să ne întărească și să ne pregătească pentru noul drum. Se spune că fiecare avem un destin scris dinainte de a ne naște, iar divinitatea ne testează după capacitatea fiecăruia.

Vârsta, firea optimistă, atitudinea de învingător au contribuit la motivația sa interioară, care i-au dat puterea de a lupta împotriva propriului destin. Adrian nu dorea să accepte că ar exista posibilitatea de a rămâne imobilizat la pat sau că din acel moment viața lui ar trebui să se limiteze la un scaun cu rotile. A luptat cu tenacitate, și-a canalizat întreaga energie pentru visul lui – și anume acela de a merge din nou.

În luna iulie 2018 a venit la noi pentru a-l ajuta în procesul de recuperare, și implicit, pentru a-l ajuta în îndeplinirea visului său.

Soluția oferită de specialiștii și tehnicienii noștri a fost orteză bilaterală de sold –genunchi –gleznă –picior care a fost personalizată după necesitățile proprii.  Pentru a putea intra în posesia dispozitivului final a trebuit să i se efectueze  măsurătorile necesare mulajului gipsat atât la nivelul ambelor picioare, cât și al trunchiului. Rezultatul final a fost un adevărat succes și a fost constituit de o orteză termoformantă alcătuită din 2 orteze de șold – genunchi –glezna – picior legate între ele de un corset Boston și de 2 articulații.

Scopul acestor orteze  este de a verticaliza și de a susține aparatul locomotor, iar beneficiile lor pot fi sporite prin alternarea cu sedințele de kinetoterapie.

Experiența tehnicienilor și calitatea dispozitivului au reprezentat ingredientele succesului în recuperare. După numai o lună de utilizare, Adrian a făcut primii pași, atunci când nimeni nu mai spera că se poate face ceva în privința lui.

După o jumătate de an de imobilizare și restricții am reușit să-i readucem zâmbetul pe buze și sclipirea-n ochi, i-am dat din nou speranțe, i-am confirmat că viața merge înainte, că se poate recupera.

Drumul lui către recuperare continuă, iar noi suntem mândri și fericiti că l-am putut ajuta.

ÎMPREUNĂ – PENTRU STAREA TA DE BINE!