Încălțămintea personalizată, creată special pentru mărimea și necesitățile tale nu mai reprezintă de mult un capriciu, ba dimpotrivă este recomandată de către specialiștii în domeniu întrucât aceasta poate preveni formarea unor deficiențe la nivelul picioarelor.

Timpurile în care trăim, perioadele agitate în care suntem mereu pe fugă, în care petrecem ore îndelungate în picioare sau la birou, tocurile, mărimea neadecvată creează disconfort la nivelul picioarelor. Pentru a evita astfel de situații trebuie să acordăm o atenție sporită alegerii încălțămintei noastre și să o adaptăm sezonului în care ne aflăm. Acum că frigul s-a instalat deja printre noi vom vorbi despre cum să ne alegem ghetele potrivite.

Unul dintre aspectele cele mai importante în alegerea ghetelor este comoditatea. Ghetele la modă nu sunt mereu sinonime cu sănătatea, ci ele pot dăuna sănătații picioarele prin designul lor și a tocurile înalte.Durerile de spate, bătăturile  sunt doar câteva dintre aspectele cu care ne confruntăm din cauza încălțămintei nepotrivite. Din păcate, aceste simptome netratate la timp pot duce  și la alte afecțiuni precum: calusurile, durerile din talpa piciorului, metatarsalgia, suprapunerea degetelor de la picioare și uneori chiar hallux valgus (produce durere în zona degetului mare, cauzând astfel disconfort la mers și nu în ultimul rând în alegerea ghetelor potrivite). La acestea contribuie atât factorii intrinseci (platfusul, ereditatea etc.), cât și multitudinea factorilor externi care ar trebui evitați (ghetele neadecvate) pentru sănătatea ta.

Utilizarea îndelungată a pantofilor cu toc care ne fac picioarele atât de frumoase este  totodată extrem de periculoasă. Degetul mare suferă o presiune puternică și îngreunează abordarea unei posturi corecte a corpului. La fiecare pas degetele se ciocnesc în partea superioară a încălțămintei care susține cea mai mare parte din greutatea corporală. Diferența dintre călcâi și degete nu trebuie să fie mai mare de 3 centimetri.

Nerespectarea acestor aspecte poate duce la deformarea piciorului și îngreunarea mersului.Ghetele ortopedice mențin piciorul sănătăs și relaxat, mai ales dacă acestea sunt lucrate manual pe măsură individuală din materiale de cea mai bună calitate.

Ortopedica vă oferă ghete ortopedice personalizate pentru întreaga familie. Puteți alege modelul și culorile preferate!