Simți ca la sfârsitul zilei te dor picioarele, gleznele, genunchii sau spatele?
Ei bine, s-ar putea să ai nevoie de ÎNCĂLȚĂMINTE ORTOPEDICĂ!

Femeile sunt principalele victime in acest sens, din cauza încălțămintei incomode, a tocurilor, a mărimii inadecvate, și nu în ultimul rând a genei.


9 din 10 femei poartă încălțăminte care creează disconfort la nivelul picioarelor.


Prin urmare, doamnele și domnișoarele sunt de nouă ori mai susceptibile să dezvolte probleme la nivelul picioarelor decât bărbaţii. În plus, pantofii incomozi sunt responsabili pentru 90% dintre afecţiunile ortopedice din rândul femeilor. Nici bărbaţii nu sunt imuni la acest tip de afecţiuni, mai ales dacă merg mult pe jos, stau în picioare sau petrec multe ore încălţaţi în fiecare zi.

 

Încălțămintea ortopedică nu este destinată exclusiv persoanelor bolnave sau cu diferite probleme ortopedice, fie că vorbim despre pantofii ortopedici, pantofii de sport, ghetele sau sandalele ortopedice. 


Nu trebuie să aştepţi până dezvolţi o problemă ortopedică pentru a alege să foloseşti acest tip de încălțăminte.

Cu toții avem nevoie de încălțăminte adecvată, dar mai ales pentru sănătatea picioarelor noastre. Fie că ai nevoie de o pereche nouă de încălțăminte personalizată, fie că ai nevoie de încălțăminte ortopedică, noi iti oferim SOLUTIA - încălțămintea ortopedică creată special pentru tine.

Utilizarea adecvată a încălțămintei ortopedice menţine sănătatea picioarelor, iar tu te vei simți mult mai confortabil.


Iată câteva lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când alegi încălțămintea ortopedică:

 

ALEGE ÎNCĂLȚĂMINTEA CARE ŢI SE POTRIVEȘTE

 

MĂRIMEA

Încălțămintea ortopedică  nu este un produs de serie, nu se cumpără online sau prin intermediul altcuiva. Ele sunt create special pe baza mărimii, diagnosticului si a necesităților tale.
Mărimea trebuie luată cu exactitate pe baza conturului si a amprentei piciorului deoarece fiecare dintre noi are talpa, conformația piciorului și un mod unic de a călca. Este indicat să mergi la un magazin specializat pentru a beneficia de măsuratori precise realizate de un profesionist care își va da seama de lărgimea, înălțimea și susținerea de care ai nevoie pentru a fabrica încălțămintea care îți va corecta/remedia eventualele afecțiuni ortopedice.

 

SISTEMUL DE ÎNCHIDERE

Încălțămintea ortopedică ar trebui sa aibă un sistem de închidere care să ofere suport uniform piciorului pe toată suprafaţa limbii pantofului. 


SCAIUL/ARICIUL este indicat din mai multe motive, mai ales în cazul încălțămintei ortopedice pentru copii deoarece se pot încălța și descălța cu ușurință. De asemenea, susţine piciorul mai bine decât ar face-o orice fel de şireturi. În al treilea rând, este uşor de închis şi deschis şi elimină riscul să ţi se desfacă şireturile. Dacă totuşi alegi încălţăminte ortopedică cu şireturi, ai grijă ca acestea să fie rezistente şi strânge-le bine pentru a nu lăsa piciorul să se mişte în interiorul pantofului.

 

MATERIALUL

Încălțămintea ortopedică ar trebui să fie făcută dintr-un material moale şi uşor care să nu poată crea disconfort piciorului. Pielea este materialul vedetă preferat de către medici și de către beneficiari deoarece arată bine și este ușor de modelat pentru a răspunde nevoilor piciorului. De asemenea, materialul trebuie să permită schimbul de aer între interiorul pantofului şi exteriorul acestuia pentru a evita supraîncălzirea, umflarea şi umezirea în exces a piciorului.

TALONETA

Talonetele reprezintă o componentă foarte importantă încălțămintei, și nu numai, deoarece oferă confort şi susţinere piciorului. În cazul încălțămintei ortopedice, talonetele trebuie modelate după forma piciorului purtătorului pentru a îndrepta și susține acolo unde este nevoie. De asemenea, aceasta trebuie să fie suficient de moale pentru a ameliora şocul în timpul mersului, dar suficient de puternică pentru a susţine piciorul.

TALPA

Ca și în cazul talonetelor, o talpă de calitate trebuie să fie suficient de puternică si elastică pentru a putea ameliora șocul în timpul mersului. Cu toate acestea, talpa nu trebuie să fie prea rigidă, atlfel piciorul nu va mai putea percepe informaţii cu privire la terenul pe care calcă, deci nu se va putea adapta la mers

Vă aștepăm în magazinele specializate ORTOPEDICA din țară pentru încălțăminte ortopedică creată special pentru tine!