Simți ca la sfârsitul zilei te dor picioarele, gleznele, genunchii sau spatele?
Ei bine, s-ar putea să ai nevoie de ghete ortopedice.

Femeile sunt principalele victime in acest sens, din cauza încălțămintei incomode, a tocurilor, a mărimii inadecvate, și nu în ultimul rând a genei.
9 din 10 femei poartă încălțăminte care creează discomfort la nivelul picioarelor.
Prin urmare, doamnele și domnișoarele sunt de nouă ori mai susceptibile să dezvolte probleme la nivelul picioarelor decât bărbaţii. În plus, pantofii incomozi sunt responsabili pentru 90% dintre afecţiunile ortopedice din rândul femeilor. Nici bărbaţii nu sunt imuni la acest tip de afecţiuni, mai ales dacă merg mult pe jos, stau în picioare sau petrec multe ore încălţaţi în fiecare zi.

Încălțămintea ortopedică nu este destinată exclusiv persoanelor bolnave sau cu diferite probleme ortopedice, fie că vorbim despre pantofi ortopedici, pantofi de sport, ghete sau sandale ortopedice.
Nu trebuie să aştepţi până dezvolţi o problemă ortopedică pentru a alege să foloseşti acest tip de încălțăminte.

Frigul s-a instalat deja printre noi, acum avem nevoie de încățăminte adecvată pentru sezonul rece, dar mai ales pentru sănătatea picioarelor noastre. Fie că ai nevoie de o pereche nouă de încălțăminte personalizată, fie că ai nevoie de încălțăminte ortopedică, noi iti oferim solutia - ghete ortopedice create special pentru tine.

Utilizarea adecvată a ghetelor ortopedice menţine sănătatea picioarelor, iar tu te vei simți mult mai confortabil.
Iată câteva lucruri de care trebuie sa ţii cont atunci când alegi o pereche de ghete ortopedice.

Alege pantofii care ţi se potrivesc 

Mărimea

Ghetele ortopedice nu sunt produse de serie, nu se cumpără online sau prin intermediul altcuiva. Ele sunt create special pe baza mărimii si a necesităților tale.
Mărimea trebuie luată cu exactitate pe baza conturului si a amprentei piciorului deoarece fiecare dintre noi are talpa, conformația piciorului și un mod de a călca unic. Este indicat să mergi la un magazin specializat pentru a beneficia de măsuratori precise, realizate de un profesionist, care își va da seama de lărgimea, înălțimea și susținerea de care ai nevoie pentru a fabrica ghetele ortopedice care îți vor corecta eventualele probleme ortopedice.

Sistemul de închidere

Ghetele ortopedice ar trebui sa aibă un sistem de închidere care să ofere suport uniform piciorului, pe toată suprafaţa limbii pantofului.
Scaiul este indicat din mai multe motive, mai ales în cazul încălțămintei ortopedice pentru copii, deoarece se pot încălța și descălța cu ușurință. De asemenea, susţine piciorul mai bine decât ar face-o orice fel de şireturi. În al treilea rând, este uşor de închis şi deschis şi elimină riscul să ţi se desfacă şireturile. Dacă totuşi alegi încălţăminte ortopedică cu şireturi, ai grija ca acestea să fie rezistente şi strange-le bine pentru a nu lăsa piciorul să se mişte în interiorul pantofului.

Materialul

Ghetele ortopedice ar trebui să fie făcute dintr-un material moale şi uşor, care să nu poate freca sau zgâria piciorul. Pielea este materialul vedetă preferat de către medici și de către beneficiari deoarece arată bine și este ușor de modelat pentru a răspunde nevoilor piciorului. De asemenea, materialul trebuie să permită schimbul de aer între interiorul pantofului şi exteriorul acestuia pentru a evita supraîncălzirea, umflarea şi umezirea în exces a piciorului.

Taloneta

Talonetele reprezintă o componentă foarte importantă a ghetelor, și nu numai, deoarece oferă confort şi susţinere piciorului. În cazul ghetelor ortopedice, talonetele trebuie modelate după forma piciorului purtătorului pentru a îndrepta și susține acolo unde este nevoie. De asemenea, aceasta trebuie să fie suficient de moale pentru a ameliora şocul în timpul mersului, dar suficient de puternică pentru a susţine piciorul.

Talpa

Ca și în cazul talonetelor, o talpă de calitate trebuie să fie suficient de puternică si elastică pentru a putea ameliora șocul în timpul mersului. Cu toate acestea, talpa nu trebuie să fie prea rigidă, atlfel piciorul nu va mai putea percepe informaţii cu privire la terenul pe care calcă, deci nu se va putea adapta la mers

Vă aștepăm în magazinele specializate Ortopedica din țară pentru ghete ortopedice create special pentru tine!