1. Controlează durerile de spate, îmbunătățind postura, și ajutându-i în special pe cei care au în istoricul medical: accidente auto, fracturi vertebrale, probleme ale discurilor vertebrale, tulburări neurologice (ticuri, ataxie), așa numitele leziuni de rupere sau uzură (osteoartrită) sau tulburări autoimune (artrita reumatoida, fibromialgie). Pentru oricare din afecțiunile de mai sus, vă recomandăm acest model

 2. Corsetul va împiedica agravarea curburii coloanei persoanelor care suferă de scolioză, prevenind si durerile de spate. Experții noștrii pot crea și corsete corective care pot ajuta la reducerea curburii de-a lungul timpului, după măsură individuală, potrivit pentru nevoile fiecărei persoane în parte, precum acest tip de corset.  

 3. Prin extensie și corectarea posturii, de asemenea, ajută la prevenirea altor probleme ale coloanei și ale întregului schelet. Există persoane care au observat după purtarea corsetului o atenuare a durerii cauzate de fasceita plantară, datorită redistribuirii greutății corpului în mod corect, natural. De asemenea, alte persoane care au purtat corset, și-au modificat modul de a sta sau a merge, eliminând supra-presiunea pe care o aplicau în mod inconștient pe genunchi. Corsetul Hessing standard  poate remedia multe dintre aceste probleme. 

4. Purtarea unui corset poate ameliora sau chiar elimina în mod paradoxal migrenele, deoarece o postură corectă poate elimina tensiunea de pe gât sau umeri. De asemenea, prin susținerea coloanei vertebrale la nivel lombar, se previne blocarea măduvei spinării, ceea ce înseamnă menținerea un sistem nervos sănătos.

5. Corsetele de acest tip sunt folosite ca suport lombar pentru a preveni potențialele leziuni ale spatelui, oferind sprijin în timpul activității profesionale, de exemplu când ridicăm greutăți, când petrecem multe ore în picioare sau jos, în fața unui calculator. În cazul unor anumite profesii, aceste corsete fac parte din echipamentul obligatoriu de protecție, începând cu cadrele medicale care trebuie să ridice pacienții sau persoanele care lucrează în construcții și au de ridicat greutăți în mod constant.

6. Cei care au hipermobilitate sau probleme cu articulațiile, cum ar fi sindromul Ehlers-Danlos se pot confrunta, de asemenea cu durere cronică, ca urmare a slăbiciunii sau hiperextensiei articulatiilor. Aceștia pot conta pe un Corset Hessing, ce rigidizează practic trunchiul și previne mișcările bruște, care ar putea duce la entorse, luxații sau alte leziuni. 

7. Unele femei au menționat că purtarea unui corset a ajutat la imbunătățirea stării lor astmatice. Din punct de vedere medical, căile respiratorii superioare nu pot fi complet deschise dacă postura colanei nu este cea corectă. Cu ajutorul unui corset, pieptul se deschide, traheea se relaxează și respirația devine mai ușoară. 

8. Indubitabil purtarea unui corset protejează organele interne în timpul calariei sau conducerii unei motociclete, acționând ca o centură pentru a preveni vânătăile organelor retroperitoneale. 

9. Corsete sunt utile în reducerea crampelor menstruale la femei. Multe femei au fost scutite temporar de dismenoree, deoarece purtarea unui corset diminuează contracțiile uterine dureroase. Acest tip de corset imită poziția fetală, cea în care ne așezăm în mod instictiv în cazul crampelor abdominale dureroase, prin exercitarea unei presiuni asupra acelorași organe, reducând contracțiile uterine și, prin urmare, crampele, în timp ce stăm în picioare. 

10. Unele tipuri de corsete pot preveni anumite tipuri de hernii abdominale prin exercitarea de presiune externă pe abdomen, ce poate acționa ca un brâu pentru a preveni agravarea herniiei preexistente, în timp ce purtatorul așteaptă intervenția chirurgicală. 

11. Dacă un prejudiciu extins la a avut loc deja în cazul peretelui abdominal (de la accidente auto, interventii chirurgicale sau proceduri, cum ar fi colostomii, ileostomii etc.) și mușchii sunt în imposibilitatea de a se vindeca în mod corespunzător, purtarea unui corset poate furniza o sursă de protecție și poate contribui la creșterea presiunii intra-abdominale, prevenind colapsul muscular. Există modele de corset  special concepute pentru asftel de afecțiuni. 

12. Corsetele pot ajuta, uneori, pentru a corecta diastaza abdominală, separarea muschilor abdominali care de obieci de petrece în timpul ultimelor luni de sarcină, mai ales în cazul în care corsetul este folosit post-partum a ține muschii împreună și a le împiedica separarea în continuare în timp ce implusionează procesul de vindecare. 

 13. Pentru cei cu probleme de tranzit lent, presiunea exercitată de un corset poate stimula în mod benefic tranzitul intestinal. 

 Surse: Health.com, MayoClinic.Org, MedicalNewsToday.Com.