ORTOPEDICA
SPECIALIȘTI IN SOLUȚII DE MERS ȘI SPATE!

COMPENSARE CAS

Picior paralizat

Clinic:

Paralizia poate fi cauzată de motive variate, cum ar fi trauma, congenital, boli neuro-degenerative etc, rezultând în incapacitatea funcţională a piciorului (picior căzut).

Simptome:

Simptomele pot cauza paralizia spastică sau flască, necesitând tratamente ortetice diferite.

În cazul paraliziei flasce, se poate observa pierderea mobilităţii, sensibilitate şi o inabilitate de a realiza flexia dorsală a piciorului, ceea ce se poate foarte uşor transforma în picior echin.

Acest lucru se întâmplă în cazul paraliziei spastice unde apare deformarea ce nu poate fi redusă, cauzând deformarea flexiei plantare (ecvinism), variaţia părţii din spate a piciorului şi supinaţia părţii din faţă.

Tratament:

În cazurile de paralizie flască, o atelă activa va fi necesară pentru a produce flexia dorsală în timpul mersului, mai ales în faza de ridicat piciorul de la sol sau alternativ, o atelă posturala pentru pacienţii care stau la pat perioade lungi de timp pentru evitarea unei activităţi posturale nedorite.

În cazul paraliziei spastice, când este necesar un dispozitiv ce evită deformarea posturala se foloseşte un fel de sistem de reglare al posturii cu corecţie progresivă.

În cazul unei orteze necesare la mers, va fi necesară o orteza bitutor ancorată de încălţăminte, cu articulaţii active pentru înlesnirea dorsoflexiei şi prevăzută cu sisteme de corecţie pentru varus valgus, de tipul Klenzac.

Seteaza descrescator

5 Articol(e)

Seteaza descrescator

5 Articol(e)