Genunchi care scârtâie

Simptome: Genunchii sună ca niște balamale neunse și pocnesc, scârțâie sau trosnesc mai ales după o perioadă de inactivitate. De exemplu, dacă după câteva ore de stat la birou sau de inactivitate genunchii produc zgomote ciudate care se aud mai ales când urcați scările puteți să luați în calcul cauza și soluțiile de mai jos. 

Cauza posibilă: Deși în mod obișnuit se numește "genunchiul alergătorului", tendinita rotuliană ne poate afecta și pe cei mai comozi dintre noi. Femeile sunt deosebit de sensibile la acest sindrom deoarece chiar anatomia deosebita a pelvisului care este mai larg decât la bărbați, le împinge puțin coapsele spre interior, ceea ce înseamnă o presiune suplimentară pe genunchii lor. 

Soluțiile Ortopedica : În primul rând, pentru cei care practică antrenamente de mare impact, cum ar fi alergare de anduranță sau tenis, este bine să combine acest tip de efort cu exerciții de yoga sau înot, mai blânde față de genunchi. De asemenea, pentru a proteja articulațiile, este bine să folosiți suținătorii plantari speciali creați pentru amortizarea șocurilor atât în cazul alergării, sprinturilor sau al mersului pe jos, dar mai ales o genunchiera sau o orteza elastică de genunchi de tipul genunchierelor de mai jos.