ORTOPEDICA
SPECIALIȘTI IN SOLUȚII DE MERS ȘI SPATE

COMPENSARE CAS

Fractura humerus

Clinic:

Vârsta este un factor important în fracturile de humerus deoarece sunt mai comune la adulţi, în special acolo unde este prezentă şi osteoporoza.

Leziunea poate şi cauzată de următoarele: traumă directă, lovituri, căderi ce produc fracturi transversale. Traume indirecte, căderi pe cot cauzând fractură prin incurbura cu o linie de fractură oblică scurtă şi uneori cu un al treilea fragment. Fracturi patologice, metastază osteolitică, distrofie osoasă cu o linie de fractură ce este de obicei transversală sau oblică, rezultând cu paralizie imediată sau ulterioară.

Simptome:

Durere, instabilitate, leziuni ale ţesutului moale şi paralizie şi posibilitatea complicaţiilor, ca pseudoartroza, formarea de bătături, paralizie radial ulterioară şi rigiditate articulară.

Tratament:

Tratament chirurgical cu tijă KÜNTSCHER sau HACKETHAL, înşurubarea de plăci metalice sau fixare externă, folosită în mod frecvent. Tratamentul non-invaziv cu atele de abducţie, ghipsuri funcţionale, orteze cu control al mobilităţii sau suport humeral.